• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Tanker fra bystyret

Started by Nixon, October 28, 2004, 11:52:26 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Nixon

Bergen kan ikke være bekjent av å ha en storarena med tilskuerkapasitet på linje med Snåsa småbane. Tilskuerkapasiteten i Bergen bør være over 30 000. Det haster med nye tribuner og nytt dekke med undervarme for å kunne møte publikums og spillernes behov i en storsesong med the tripple. Seier i Royal League, Serien og Cupen!

Sitat fra Trond Tystad, bystyrerepresentant. Lurer på om dette er representativt for hele gjengen på rådhuset...:)
Rød makt på Hansa

BL

over 30tusen var vel å ta litt hardt i... 22-25tusen er fint.
eg liker ikkje tomme seter
Hansa-
Felt Z

brann-mann

jeg synes 30 000 er bra. tenk på at bergen kan få landskamper då.. er ikke umulig det, og det hadde vært kanoon!
oma é vår mann!

HaterRævBK

Nei, eg mener 30 000+++ er d de bør satse på....
Bergen kommer til å vokse og då e d greit å ha kapasitet til felere.

Tror ikke vi vil få noe problem med å fylle opp 30 000 plasser, tipper vi kan klare dette 2-3 ganger hver sesong garantert.
S slaur.....

hjallisen

30000 der hvor stadion er nå? neppe... Tror nok ikke velferdsforeningen (er det rett?) på Nymark vil godta det. Hva med parkering +++
ed beina plantet på bakken

Bolsen

16mai kampene,rbk og enga skulle vi greid det... og alle medgangs folka ville nok komt og.

grei

Landskamper til Stadion, hvem bryr seg om det? Brann er det viktigste her. En kapasitet på 21-22000 med mulighet for utvidelse til 25000 ved behov virker som det beste. Mer enn dette vil det ikke være behov for i annet enn ekstreme tilfeller. Lukkede hjørner hadde vært best både med tanke på stemning og n¨r det gjelder å "skjule" tomme seter (tomme felt på langsidene vil være mer tydelig enn i hjørnene).

PornoPung

Og kanskje blir disse tankene satt i live om la oss si 30 år?

bergen

25 000-30 000 bør være minimum.. en flottere stadion vil trekke fler folk. det er så mange kamper som trekker folk: første kamp/siste kamp/ rbk/ vif/ 16. mai. det er jo nærmere halvparten av alle seriekamper. kanskje det ser dumt ut med mange tomme plasser men det er ikke mange kamper det vil bli "tomt" tror jeg..med en stadion kapasitet på 30 000 tror jeg vi ville ha holdt oss over 15 000 på alle kamper. og på minst 6 kamper tror jeg vi ville fått over 25 000. så at på sist kamp var det mange som gikk hjem igjen. uten billett. det er trist at ikke fler får se brann i aksjon. kanskje 25 tusen sitte og så mange ståplasser vi får lov til å ha av nff hadde vært ideelt?

Kruxleiven

Quote from: "grei"Landskamper til Stadion, hvem bryr seg om det? Brann er det viktigste her. En kapasitet på 21-22000 med mulighet for utvidelse til 25000 ved behov virker som det beste. Mer enn dette vil det ikke være behov for i annet enn ekstreme tilfeller. Lukkede hjørner hadde vært best både med tanke på stemning og n¨r det gjelder å "skjule" tomme seter (tomme felt på langsidene vil være mer tydelig enn i hjørnene).


100 % enig i det. Det blir vel ikke slik da jeg har hørt tallet 18000 mange ganger nå. Det er egentlig ikke så nøye for meg bare man slutter å snakke om det og får gjort noe. På tide med et spadetak i jorden. Skulle bidratt med 1000 kroner selv jeg om det er så til de grader vanskelig med finansieringen. Med tanke på finansiering. Det var vel en gang slik at Olofinjana pengene skulle brukes på ny stadion? Kan tenke meg at alle de pengene nok ikke er kommet på konto enda, men likevel. Noe må vi da ha på bok?

30000 er bare et rundt fantasitall. Det får i såfall være for den stadion som kommer etter denne utbyggingen.

Ole Brom

Dette har tatt tid, det vil komme til å ta enda mer tid og vi e gamle og slitne når dette blir realisert.

Brannfrelst

Et Stadion på 30.000 hadde vi fyllt opp på 16.mai,første kampen på denne banen,samt Champions League kamper.. Et Stadion på 22000-25000 er vel mer aktuelt.. Men kanskje 2000 ståplasser til BBB medlemmer..
2.10.07-Gullet kom hem!

ThomasC

Se på Viking....De har nesten doblet tilskuersnittet i årets sesong, og det til tross for at de knapt har tatt poeng hjemme(bortsett fra mot Brann...), og har kjempet nederst på tabellen i hele år....

Sier litt om hva en ny arena betyr for et lag! Tror i hvertfall Brann burde klart opp mot 20 000 i snitt første året med ny arena...Bør minst ha 22 000, helst 25 000 sitteplasser om man først bygger en ny stadion. Dumt å bygge for lite når man først bygger....18 000 er definitivt for lite.

Thomas.

Christian



Nixon

Ingen tvil om at Hansa har bidratt til at tilskuertallet har økt. Før Hansa kunne begge svingene være temmelig folketomme ved f.eks. dårlig vær. Nå er det bare klokkesvingen som står folketom.

Ellers synes jeg at 25.000 kan være et greit tall. Men det betyr at vi bør komme opp på et snitt på rundt 20.000 ganske kjapt. Ellers blir det for mange tomme seter.
Rød makt på Hansa

Alexåsane

Quote from: "Brannfrelst"Et Stadion på 30.000 hadde vi fyllt opp på 16.mai,første kampen på denne banen,samt Champions League kamper.. Et Stadion på 22000-25000 er vel mer aktuelt.. Men kanskje 2000 ståplasser til BBB medlemmer..


ingengrun til 2000ståplasser.vi klarer å stå selvom det er stoler der!
Vi è BRANN! Bergens Stolthet!

Nei til mandagskamper!!

jkippers

Quote from: "Nixon"Ellers synes jeg at 25.000 kan være et greit tall. Men det betyr at vi bør komme opp på et snitt på rundt 20.000 ganske kjapt. Ellers blir det for mange tomme seter.


Man bør starte med å bygge ut til 20.000. Men det er viktig at det bygges slik at man relativt greit kan utvide til 25.000 hvis behovet viser seg mer enn 1 gang i året.

Interessant er det jo i så måte med RBK, hvor CL-billettene faktisk går til en anseelig pris på svartebørs.
Gull 09

Christian

Litt effekt har nok Hansa-tribunen hatt, men en skal òg huske på at tilskuertallene i Eliteserien har steget generelt sett.

Problemet mitt med uttalelser om nye stadion med 30.000 plasser er at dette er et typisk bergensk prosjekt, der folk vil satse stort, flott og spektakulert, men i stedet for å skape entusiasme hos de som teller (nemlig de med pengene), skremmes disse vekk. Dette har vi sett gang på gang i Bergen.

Da må det vel være bedre å gå for et prosjekt som lar seg gjennomføre, med noen færre plasser. Klart vi skal konkurrere med RBK på tribunene, men først må vi vel holde følge sportslig - over flere år og ikkje bare i blaff.


Ang friidrettsanlegg så er et flerbruksanlegg noe som er enklere å få mange penger til enn en rein fotballstadion - i alle fall fra det offentlige. Et prinsipp om bredde og mangfold ligger innprentet i norsk idrett...

Roffarne

Quote from: "Christian"Problemet mitt med uttalelser om nye stadion med 30.000 plasser er at dette er et typisk bergensk prosjekt, der folk vil satse stort, flott og spektakulert, men i stedet for å skape entusiasme hos de som teller (nemlig de med pengene), skremmes disse vekk. Dette har vi sett gang på gang i Bergen.


Snodig.
Og her gikk vi supportere rundt og trodde at det var vi som telte.
For all del, de med pengene må vekkes og inkluderes i Bergens Storstue, men det hjelper ikke med 30.000 plasser hvis mannen (eller kvinnen) i gaten ikke klarer å identifisrere seg med klubben lengre og blir hjemme.
I pengespråket er nemlig en slik utsolgt arena fort 2 mill rett på bok.

grei

Quote from: "Alexåsane"
ingengrun til 2000ståplasser.vi klarer å stå selvom det er stoler der!


Ingen grunn? Hva med det faktum at det er plass til flere med ståplasser og at kapasiteten dermed blir høyere uten å måtte bygge større?

Yngve

Quote from: "Christian"Litt effekt har nok Hansa-tribunen hatt, men en skal òg huske på at tilskuertallene i Eliteserien har steget generelt sett.

Snorri

Jeg synes at tankene om en 30 000 + stadion er fjerne, men allikevel fascinerende. Men når jeg ser på hjemmekampene til Lyn, så ler jeg av de siden de ikke klarer å fylle opp stadionen (selv om den er stor). Om Brann skal ha 30 000 + tilskuere, så må en av to ting skje: Bergen by må tvangsinnflytte masse mennesker, eller vi må skape nærmest britisk fotballinteresse i byen (noe som ikke er sågjennomførbart, men vil kreve forandringer.

Edit:
En slik kapasitet vil kreve at vi godtar og ønsker fjortiser velkommen, en gruppe som er blitt hetset her på forumet. (av god grunn :p) Men det er tross alt penger i lommen til Brann.
I spent a lot of money on booze, birds, and fast cars. The rest i just squandered"
- George Best

Ole Brom

Interessant "leking" med teorier Snorri :)

Jeg tror det ligger et stort potensiale i Bergen. Det som er et stort problem i dag er at vi har et gammelt stadionannlegg som ligger kronglete til.

Jeg tror og vil nesten påstå at om vi hadde fått en ny fotballstue med kapasitet på 30 000 ved bystasjonen hvor stadion ligger lett fremkommelig med gode buss/togtilbud rundt, gode parkeringsmuligheter og gode fasaliteter ville vi hatt et snitt på over 20 000. Dette har jeg meget stor tro på.

Selfølgelig hadde det vært trist å forlate stadion men vi må våkne opp og følge tiden. Det vil bli for kostbart å utbedre/bygge ut nåværende stadion. Dette også pga at dårlige grunnfjell under stadion.

Nei la oss få storstue nær byen og vi vil få "engelske" tilstander :)

Snorri

Om du ser nøye på tilskuerne på engelske kamper, så ser du jo også gamle bestemødre som er like engasjert som de på store stå. Det hadde vært konge å få engasjert et større publikum til kampene.

Her er ihvertfall min løsning på denne tråden:

Om vi skal få en diger stadion til Brann... så skal det forandringer til. Det går heller ikke an å bygge mega-stadion og forvente at folk bare kommer pga det. Det vi må gjøre er som følgende. Vi må vinne serien først. Få spilt i champions league, få inn like mye penger som mulig der. Dermed kommer interessen til å øke. Så må Brann eksponeres mye i Bergen, slik at flere og flere kan tenke seg å komme på hver eneste kamp (som i England), og ikke bare to-tre ganger i året. Også alle grupper må være velkomne. Hvor mange innvandere, pensjonister, og fjortiser har vi på stadda i dag? Og, hver kamp må bli en fest a lá 16. mai, RBK, vestlandsoppgjør. Kanskje det er optimistisk, men de småkampene på stadion er ikke det mest spennende i hele verden, og en større stadion vil bidra til opplevelsen. Litt mer penger til TIFO-gruppen kan også bli bra.

At bystyret vil bygge en stadion plutselig er bare naivt. Vi må bygge opp et imperium først, og så en storstue. Som RBK har gjort og som Arsenal gjør nå.

Fjellet kan ikke komme til Muhammed, Muhammed må komme til fjellet.
I spent a lot of money on booze, birds, and fast cars. The rest i just squandered"
- George Best

Go Up